Ook België interessant voor werkzoekend Nederland

Nu de banen in Nederland niet meer voor het oprapen liggen, gaan steeds meer Nederlanders op zoek naar een baan in de aangrenzende buurlanden. Naast werk vinden in Duitsland is nu dus ook België populair bij werkzoekend Nederland.

Werk vinden in België

Vooral Vlaamse bedrijven vullen hun vacatures met Nederlanders. Dit omdat er in Vlamingen weinig geschikt personeel te vinden is. De werkgevers in deze streek zijn tevreden over de werkmentaliteit van de Nederlanders. Om een baan te bemachtigen is een open sollicitatie heel gebruikelijk bij onze zuidelijke onderburen. Dit omdat 30% van de vacatures niet openbaar op bijvoorbeeld vacaturesites gezet worden. Goed om te weten is dat Belgische werkgevers weinig kijken naar competenties, maar meer waarde hechten aan opleidingen, diploma’s en werkervaring. Wanneer je een sollicitatiegesprek gaat voeren, maak dan zoveel mogelijk praktijkvoorbeelden bespreekbaar.

Het sollicitatiegesprek

Belgische werkgevers zijn vaak op zoek naar ruimdenkende en communicatieve vaardigheden. Ook worden sollicitanten bij het eerste gesprek al voorgesteld aan de toekomstige collega’s. Goed om te weten is dat, vooral bij hogere functies, het gebruikelijk is dat er een psychologische test afgenomen wordt door het bedrijf waarbij je solliciteert. Schrik hier dus niet van, dergelijke testen zijn in België heel normaal.

Vacatures vinden in België

Woon jij in de Belgische grensstreek en ben je benieuwd of er vacatures beschikbaar zijn voor jou? Neem dan eens een kijkje op VDAB.be. Hier vind je alle vacaturesites van België. Wij wensen je alvast heel veel succes bij het vinden van geschikte vacatures!
Bericht delen op social media