Heeft uiterlijk invloed op jouw carrière?

Het uiterlijk van een sollicitant speelt nog altijd een belangrijke factor in de sollicitatieprocedure. Zo is bijvoorbeeld gebleken dat een litteken op het gezicht de werkgever er van kan weerhouden om diegene aan te nemen. Vooroordelen spelen hierbij een grote rol, maar het is wel de realiteit.

Het zijn de kleine dingen die het doen

Iedere sollicitant snapt dat een verzorgd kapsel en een geschikt outfit hoort bij een sollicitatie. Je kunt immers maar één keer een goede eerste indruk maken. Maar bedenk ook dat een slechte mondgeur, vieze handen/nagels, en een sterke sigarettengeur bepalend is voor een (negatieve) eerste indruk. Zorg er dus voor dat alles klopt! Ook een gemeende glimlach kan wonderen doen.

Je lichaamshouding is cruciaal

Non-verbale communicatie speelt een grote rol tijdens een sollicitatiegesprek. Veel sollicitanten schenken hier geen aandacht aan tijdens de voorbereiding. Jammer, want het kan je onderscheidend maken ten opzichte van de andere sollicitanten. Hoe je om moet gaan met jouw lichaamshouding en handgebaren wordt hieronder in het filmpje goed uitgelegd. Doe er je voordeel mee.


Bron filmpje: BNP Paribas Cardif
Bericht delen op social media