Duitsland helpende hand voor werkloosheid in Nederland

Dat de werkloosheid in Nederland hoog is, en nog steeds groeit, horen we elke dag via de media. Maar praktische oplossingen worden weinig benoemd. Wij van Werkvindenin.nl willen hier juist wél aandacht aan besteden. Een oplossing voor Nederlanders die in de grensstreek wonen van Duitsland opgelet! Onze vriendelijke oosterburen hebben namelijk genoeg vacatures en staan te springen om vakkundig personeel uit Nederland.

Steeds meer Nederlanders werken in Duitsland

De werkloosheid ligt in sommige grensgemeenten boven de 10% en daarom gaan steeds meer werkzoekenden over de grens kijken in Duitsland. De Nederlandse en Duitse gemeenten gaan in september 2013 een servicebureau in Bad Nieuweschans openen die de mogelijkheid geeft te bemiddelen tussen Nederlandse werkzoekenden en Duitse bedrijven.

Nederlander van harte welkom

Duitse ondernemers zijn blij met Nederlandse arbeidskrachten. Dit komt met name door de lage taalbarrière en de hard werkende mentaliteit van de Nederlanders. De meeste Duitse werkgevers in de grensgemeenten kunnen geen geschikt personeel vinden om de vacatures mee te vullen. De Nederlandse grensgemeenten stimuleren een arbeidsuitstapje naar Duitsland. ‘Zij hebben de vacatures, wij hebben de mensen’, zegt regiomanager Gerrit van der Veen van UWV Zuidoost-Drenthe.
Bericht delen op social media