Kan geen werk vinden! Wat nu?

Werk vinden is, zeker in deze tijd, erg lastig. Toch zijn er genoeg manieren om werk te vinden. Daarom is het ook goed dat je een bezoekje hebt gebracht aan onze website. Waar liggen nu eigenlijk de kansen in de arbeidsmarkt en hoe hoog moet je de lat leggen? Ben jij het ook zat om elke keer te moeten zeggen tegen anderen ‘ik kan geen werk vinden’? Lees dan eens rustig dit artikel door.

Kansen om werk te vinden

Er zijn, ondanks de crisis, nog sectoren waarin de vraag naar personeel groter is dan het aanbod. Zo is er een groot tekort aan technisch personeel. In 2016 ligt de verwachting dat er 155.000 vacatures open staan. Een cursus in de technische sector zou dus een zeer goede investering zijn voor jouw kansen in de arbeidsmarkt.
Daarnaast blijft de vraag naar ICT’ers groeien. De hele wereld draait op computers en het internet. Hier liggen dus goede kansen voor een baan.

Wil of kan geen werk vinden?

Ok, dit klinkt misschien wat negatief maar denk er eens goed over na. Wil jij alleen maar die ene functie bemachtigen en is al het andere (vaak lagere functies) niet goed genoeg voor jou? Dan is het tijd om dit los te laten. In deze tijden van economische crisis is het belangrijk dat je een ‘ingang’ creëert voor een toekomstige goede functie. Wanneer je eenmaal binnen bent bij een bedrijf dan kun je jezelf bewijzen dat jij de geschikte kandidaat bent voor interne doorgroeimogelijkheden.

Blijf niet stilzitten

Het klinkt logisch, maar in de praktijk blijkt dat een werkzoekende, die geen werk kan vinden, te passief zoekt naar werk. Pak daarom ook eens een vrijwilligersbaantje, praat met je vrienden en familie over je werksituatie, stap eens binnen bij een uitzendbureau. Kortom, stuur niet alleen sollicitatiebrieven de deur uit. Netwerken is minstens zo belangrijk!
Bericht delen op social media