Eigen bedrijf naast werk: zo begin je

Wil je een eigen bedrijf naast werk in loondienst? Dan zijn er voldoende mogelijkheden. Je hoeft immers niet gelijk groots te beginnen. Vaak is het zelfs beter om klein te starten en van daaruit te zien hoe iets zich ontwikkelt. Echter weet je zelf waarschijnlijk niet goed hoe je moet gaan starten of loop je al gauw tegen problemen aan. De hulp van een specialist kan hierbij helpen. Een van de specialisten die samen met jou kan kijken naar de persoonlijke ontwikkeling en het starten is Maak Jouw Impact. Maar hoe start je nou een eigen bedrijf?

Een eigen bedrijf naast werk is mogelijk

Een eigen bedrijf naast werk lijkt voor veel mensen onmogelijk. Je moet immers veel tijd in een eigen bedrijf steken en met een baan in loondienst wordt dit niet altijd eenvoudig. Toch is dit we mogelijk, als je maar aan jezelf gaat werken. Je zult namelijk sneller jezelf tegenhouden dan dat het onmogelijk is om naast werk te beginnen met een eigen bedrijf. Dit kun je niet altijd alleen realiseren, omdat er ook een knop omgezet moet worden en je hier vaak geen uitweg in gaat zien. Samen aan de slag gaan, kan daarbij helpen.

Een lastige start

Als je altijd al gedroomd hebt van een eigen bedrijf naast werk zit er ook een stuk persoonlijke ontwikkeling bij. Jouw dromen najagen is niet voor iedereen weggelegd. Dit komt vaak door angsten. Deze moeten overwonnen worden. Je hebt een bepaalde mindset nodig en deze moet vastgehouden worden. In eerste instantie zal het bedrijf bijvoorbeeld niet goed gaan lopen. Je bent dan geneigd om op te geven. Echter moet je jezelf dan bedenken dat je het naast jouw vaste baan doen en je alle tijd hebt om een goed bedrijf op te gaan zetten. Je bent immers niet afhankelijk van dat inkomen.

Jouw talenten omzetten in de praktijk

Een eigen bedrijf naast werk houdt voornamelijk in dat je met jouw passie gaat werken. Deze passies zijn vaak dromen, die omgezet moeten worden in werkelijkheid. De persoonlijke ontwikkeling en ontdekken van jouw talenten zijn hierbij de eerste stap die je moet gaan maken. Je komt erachter dat je meer kunt dan je in eerste instantie verwacht had. Daarbij moet je bijvoorbeeld ook gaan kijken naar de mogelijkheden die je hiermee hebt. Ondernemer worden kan in feite iedereen, als je maar naar jouw eigen kennen en kunnen gaat werken.

Verder doorgroeien met het bedrijf

Je zult jouw eigen bedrijf naast werk in eerste instantie zelf uit gaan voeren. Met een klein extra inkomen heb je net dat beetje extra om leuke dingen te doen. Echter kun je dan gaan kijken of je jouw bedrijf kunt laten groeien. Zo kun je een eigen team gaan samenstellen en processen automatiseren, waardoor je uiteindelijk kunt gaan genieten van veel vrijheid. Voor jou wordt het starten van een eigen bedrijf en verder door ontwikkelen een fluitje van een cent en je hebt extra vrijheid naast jouw vaste baan.

 

Plaats een reactie