Hoe kan ik rijinstructeur worden?

Stel jij jezelf de vraag: hoe kan ik rijinstructeur worden? Dan ben je zeker niet de enige. Dit is een geliefd beroep en steeds vaker kiezen mensen ervoor om een opleiding tot rijinstructeur te volgen. Wil jij rijinstructeur worden? Dan zal je wel naar school toe moeten. Je zult namelijk lessen moeten volgen zodat jij precies weet hoe je andere mensen kunt leren auto rijden. Tevens zijn er een aantal eisen waar je aan moet voldoen voordat je aan de opleiding kunt beginnen. Ben jij benieuwd naar welke eisen dit zijn? Lees dan de volgende alinea eens grondig door. Hier gaan we namelijk meer vertellen over de eisen.

Toelatingseisen

Wanneer je een vak wilt leren, dan zal je of naar school toe moeten gaan of ervaring in de praktijk op moeten doen. Wil jij rijinstructeur worden, dan zal je weer naar school toe moeten of je dit nou leuk vindt of niet. Echter word je niet zomaar toegelaten tot de opleiding. Zo zal je bijvoorbeeld al een schooldiploma moeten hebben. Je moet namelijk minimaal een VMBO-gl of tl niveau moeten hebben. Heb je dit niet? Dan kan je ook worden toegelaten met een vergelijkbaar buitenland diploma dat in Nederland erkend wordt. Tevens zal je natuurlijk een rijbewijs moeten hebben, hier wordt een kopie van gemaakt. Het laatste dat je nodig hebt is een verklaring omtrent goed gedrag, ook wel VOG genoemd.

Voldoe jij aan bovenstaande eisen? Dan kan je een opleiding volgen en uiteindelijk rijinstructeur worden. Echter zal je wel eerst op zoek moeten gaan naar een goede opleiding. Er zijn verschillende aanbieders en uiteindelijk zal jij examens moeten doen. Het is daarom van belang dat jij een opleiding volgt bij een aanbieder die als erg goed bekend staat. De kans dat jij je examens dan zult halen wordt dan al meteen een stuk groter. Tevens wil je natuurlijk ook niet te veel betalen. Zo’n opleiding kost al genoeg geld en daarom is het verstandig om aanbieders ook even met elkaar te vergelijken op basis van de prijs. Zo betaal je in ieder geval niet te veel. Tevens kan je leren van andermans ervaringen dankzij de reviews op het internet.

Rijinstructeur worden en een eigen rijschool openen

Rijinstructeur worden en vervolgens een eigen rijschool openen is voor veel mensen een droom. Echter zal je voordat je dit doet wel voldoende geld moeten hebben om een rijschool te kunnen openen. Heb je dit niet, dan zal je een lening bij de bank moeten aanvragen en dit kan alleen wanneer jij een goed ondernemingsplan hebt. Een ding is in ieder geval een feit, je neemt een behoorlijk risico en dit zal je verantwoord moeten doen. Tevens is het belangrijk dat je bepaald of dit risico voor jou de moeite waard is. Je zou er ook voor kiezen om in dienst te gaan. De kans dat jij een baan vindt is namelijk erg groot, er is een tekort aan rijinstructeurs en jij zou hiervan kunnen profiteren. Bepaal dus goed of jij een rijschool wilt openen of dat jij in dienst wilt.

Volg de opleiding tot rijinstructeur via www.deverkeersacademie.nl

Plaats een reactie