Werken als secretaresse

Men denkt bij de taken van een secretaresse vaak aan het stereotype, oftewel koffiehalen, telefoontjes beantwoorden en afspraken plannen. Maar tegenwoordig hebben secretaresses belangrijkere taken binnen de onderneming.

Cursus secretaresse

Als je graag een secretaresse wilt volgen, dan kun je het beste een opleiding of cursus volgen. Gelukkig zijn er cursussen die niet erg veel tijd uit handen neemt, zodat je ook nog genoeg tijd hebt voor werk of huishoudelijk taken of dergelijken. Met bijvoorbeeld 1 ochtend of 1 avond per week voor 13 maanden lang kan je al de cursus secretaresse voldoende afronden om aan de slag te mogen gaan.

De cursus bestaat over het algemeen uit twee delen. Dit omdat de cursus administratief medewerker vooraf gevolgd moet worden. Vervolgens mag je verder gaan met de cursus secretaresse. Om aan dit vervolg deel te mogen nemen dien je Engels en Nederlands op een VMBO niveau te beheersen. Met de juiste inzet en motivatie ligt een secretaresse diploma binnen handbereik.

Goede basis

Kortom, als je de cursus secretaresse volgt en afrond, wordt je met twee diploma’s beloond, namelijk een diploma voor administratief medewerker en een diploma voor secretaresse. Binnen het vakgebied is dat een ontzettend mooie basis.

Belang secretaresse

Als secretaresse speel je een belangrijke en veelzijdige rol binnen de organisatie. Je maakt afspraken, ontvangt bezoekers, regelt uitnodigingen, bereidt vergaderingen voor, stelt notulen op en je houdt dossiers bij. Als je de cursus secretaresse hebt afgerond heb je weinig moeite om aan een baan te komen. Dit omdat de secretaresse een veelgevraagd functie is. Wil je graag deze cursus volgen, maar is je budget beperkt? De fiscus betaald vaak mee aan de kosten van de cursus.
Bericht delen op social media