Je IT kennis verbreden

Om de aandacht te krijgen van jouw toekomstige werkgever is het belangrijk representatief over te komen met een goed CV. Bedrijven kunnen er niet meer omheen om te werken met internet waardoor bepaalde computerkennis een belangrijke rol speelt binnen het solliciteren. Vaak word er gewerkt met Microsoft, waarbij Excel, Word, PowerPoint je bekend voor zullen komen.

Veelgebruikte programma’s

Binnen de IT branche worden dan vaak ook dezelfde programma’s gebruikt om gegevens op te slaan. Denk hierbij bij het schrijven in Microsoft Word, het verwerken van gegevens in Microsoft Excel, en het maken van een presentatie in Microsoft PowerPoint.

Cursus Excel volgen

Door het volgen van een cursus Excel of een andere belanghebbende cursus is het gemakkelijk om je de basiskennis eigen te maken. Deze cursussen zijn vaak gericht op degene die net beginnen met het gebruiken van deze programma’s tot aan de ervaren gebruikers.
In het begin van de cursus/training maak je een kennistest en op basis van deze test wordt de inhoud van de cursus bepaald om ervoor te zorgen dat de training op maat is gemaakt voor ieder persoon.

Pak je voordeel!

Binnen veel bedrijven word er dan ook gewerkt met Microsoft, dus het is altijd een voordeel wanneer je een cursus of training gevolgd hebt en dit op je CV kunt vermelden waardoor je beter in de aanmerking kunt komen voor bepaalde functies.

Een aantal bekende Microsoft programma’s die veelvuldig gebruikt worden binnen het bedrijfsleven zijn:
[fancy_list style=”arrow_list”]

  • Microsoft Word: met name het documenteren en het tekstverwerken
  • Microsoft Excel: een digitaal rekenblad-programma
  • Microsoft PowerPoint: geschikt voor het maken van presentaties

[/fancy_list]

Wanneer je deze cursussen/trainingen volgt en beschikt over de basiskennis ben je al een paar stappen voor wanneer je solliciteert op een dergelijke functie. Met het verbreden van je IT kennis doe je dus alleen maar voordeel op.

Bericht delen op social media