Het nieuwe werken

Flexwerken wordt steeds populairder. Als onderdeel van het Nieuwe Werken krijgen steeds meer werknemers de ruimte om op een flexplek hun werk te doen. Voor deze werknemers 2.0 zijn er steeds meer initiatieven die helpen om snel een goede werkplek te vinden. Uiteindelijk draait het om rust, ruimte en misschien wel het belangrijkst: draadloos internet.

Apps voor vinden van een flexplek

Er zijn verschillende apps die het makkelijk maken om te zoeken naar een flexplek. Aangezien er vaak sprake is van een community van flexwerkers, worden de ruimtes meteen ook beoordeeld door de mensen die daar hun werkzaamheden hebben verricht. De ruimtes kunnen in verschillende soorten gebouwen worden aan getroffen. Denk bijvoorbeeld aan een lobby van een hotel of een café, maar er zijn ook steeds meer vergaderruimtes of werkplekken in verzamelgebouwen die speciaal voor dat doel zijn geopend.

Verschillende afspraken, verschillende wensen

Het is natuurlijk afhankelijk van welk werk je doet en wat je persoonlijke voorkeuren zijn om te bepalen wanneer iets een geschikte derde werkplek is. Als je in je eentje wil werken, wil je een andere omgeving dan wanneer je een zakelijke afspraak hebt. Ook verschillen zakelijke afspraken van elkaar, want niet elke meeting hoeft aan strenge eisen te voldoen.

Het nieuwe leven

Doordat het privéleven en arbeid steeds meer door elkaar beginnen te lopen, wordt er steeds vaker gesproken over ‘het nieuwe leven’. Vanuit huis kan er natuurlijk ook al veel worden gewerkt, alhoewel veel mensen het als lastig ervaren om een scheiding tussen verschillende soorten werkzaamheden te maken als ze thuis werken. Als de afwas nog op het aanrecht staat kan het moeilijk zijn om je op het werk te concentreren.

Steeds meer flexwerkers

Flexwerken heeft de toekomst. Het blijft daarbij wel belangrijk om af en toe de tijd te nemen om niet met werk bezig te zijn om stress te voorkomen. Aangezien het netwerk van flexwerkers steeds groter wordt, zal het steeds makkelijker worden om elkaar te adviseren over werkplekken en manieren waarop je bepaalde werkzaamheden het beste kunt uitvoeren.
Bericht delen op social media