Werk jij graag als administratief medewerker?

Bij het zoeken van een nieuwe baan is het belangrijk om je cv goed op orde te houden. Je cv kan namelijk een grote rol spelen bij het beslissingsproces van werkgevers. Je cv bestaat grotendeels uit je persoonlijke gegevens, de opleidingen die je gevolgd hebt en de werkervaring. Wanneer je naar een nieuwe baan op zoek bent, weet je dat het belangrijk is om de cv goed op orde te houden en eventuele vaardigheden toe te voegen. Wanneer je een nieuwe opleiding of cursus hebt gevolgd, staat dit goed op je cv, waaruit een werkgever kan opmaken dat je bezig bent met persoonlijke ontwikkeling. Zo kan het volgen van een opleiding administratief medewerker een positieve aanvulling op je cv zijn.

Administratief medewerker

Vind je het leuk en interessant om met administratief werk bezig te zijn, maar ben je hier eigenlijk nooit voor opgeleid? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om een avond of parttime opleiding administratief medewerker te volgen. Omdat er bij bijna elk bedrijf en organisatie behoefte is aan administratief medewerkers kan deze opleiding je positie op de arbeidsmarkt aanzienlijk verbreden. Als administratief medewerker kun je een breed scala van werkzaamheden verrichten, waaronder bijvoorbeeld het verwerken van post, opstellen van brieven en emails, inplannen van afspraken, beantwoorden van telefoontjes en het bijhouden van de agenda. Vind je dit interessant dan is de opleiding administratief medewerker zeker iets voor jou!

De opleiding administratief medewerker

Wanneer je een opleiding administratief medewerker gaat volgen, kun je ervan uitgaan dat je een gevarieerde opleiding gaat volgen, waarbij je de benodigde theoretische kennis op het gebied van administratie leert, maar ook met belangrijke praktische vaardigheden in aanmerking komt. De praktische vaardigheden zijn voornamelijk gericht op werken met een computer, maar kunnen bijvoorbeeld ook bestaan uit hoe je het beste een telefoongesprek kunt voeren. Als administratief medewerker is het erg belangrijk om goed met een computer overweg te kunnen. Typevaardigheid en werken met programma’s zoals Microsoft Office Word, Excel en Outlook zijn erg belangrijk.
Bericht delen op social media