Informatie over studeren in het buitenland

Veel studenten kiezen tegenwoordig voor de mogelijkheid om te studeren of een stage in het buitenland te volgen. Het is een goede mogelijkheid om je internationale ambities te verwezenlijken. Door een studie in het buitenland leer je hoe het is om in een ander land, in een andere cultuur met een andere taal te leven. Wanneer je gaat studeren kom je natuurlijk ook voor het voortzetten van je studie om je goed te kunnen voorbereiden op jouw loopbaan. Als je in het buitenland gaat studeren heb je ontzettend veel mogelijkheden en kun je vele kanten op, daarbij moet je vele keuzes maken en zijn er veel zaken die je moet regelen. Hiervoor kun je terecht bij adviesbureaus zoals Study Globe die je vanaf het begin tot het einde kunnen ondersteunen bij je studie in het buitenland. Zit je in de oriëntatie fase, dan kun je informatie inwinnen bij je onderwijsinstelling. Studenten in het hoger onderwijs kunnen meer informatie inwinnen bij Nuffic. MBO studenten kunnen hiervoor bij het National Reference Point terecht.

Nuffic

Bij Nuffic kunnen studenten in het hoger onderwijs terecht voor informatie over:

[fancy_list style=”arrow_list”]

  • Mogelijkheden voor het volgen van een studie of stage in het buitenland.
  • Mogelijkheden voor beurzen.
  • Waardering van internationale diploma’s.

[/fancy_list]

National Reference Point

Als je meer informatie wilt inwinnen over beroepsopleidingen (mbo) in het buitenland, dan kun je met het National Reference Point contact opnemen.

Studiefinanciering

Ga je studeren of stage in het buitenland doen, dan is het vaak mogelijk om je studiefinanciering mee te nemen. Hierdoor is het mogelijk om deel van de kosten voor de studie, stage of het onderzoek met een studiebeurs te financieren.

Internationale loopbaan

Wanneer je later graag een internationale baan wilt, waarbij je veel in het buitenland bent, of waarbij je veel contacten met internationale zakenpartners hebt, is een studie in het buitenland een goede voorbereiding. Je leert goed hoe het is om in een andere samenleving te leven en hoe het is om contact te hebben met medestudenten en leraren in een andere taal.

Bericht delen op social media