Payrolling, wat is het en wat zijn mijn voordelen?

Wanneer je op zoek bent naar werk dan zal je misschien wel eens de term ‘Payrolling’ tegenkomen. Misschien is deze term niet helemaal duidelijk. Wanneer een werkgever graag een werknemer aan wilt nemen door middel van payrolling, neemt eigenlijk de werkgever de werknemer contractueel niet aan maar wordt dit gedaan door een bedrijf gespecialiseerd in payrolling.

Administratie

Een payroll bedrijf neemt contractueel gezien werknemers in dienst. Zij voeren al het benodigde papierwerk uit, regelen de fiscale afdrachten, premies en het pensioen. Als ondernemer heb je het grote voordeel dat je op die manier geen administratie nodig hebt voor je personeel. Zo bespaar je als ondernemer een administratieve rompslomp en wordt de eigen organisatie overzichtelijker en daarnaast loopt een werkgever ook geen contractuele risico’s.

Een payrollbedrijf heeft als voordeel dat zij werken met schaalvoordelen. Zij houden zich puur bezig met de arbeidsvoorwaarden en omdat hier alle tijd in zit kan hier veel efficiënter mee om worden gegaan. Allerlei zaken worden binnen een dergelijk bedrijf geautomatiseerd en afgestemd op de specifieke afhandeling van administratieve zaken zoals het uitbetalen van lonen. Zo weet een werkgever dat de administratieve handelingen wat betreft werknemer in goede handen is.

Voordelen van payrolling als werknemer

Voor jou als werknemer veranderd er in principe niet veel wanneer een werkgever werkt met payrolling. Wanneer het bedrijf waar je werkt na een tijd geen werk meer voor je heeft zal het payrollingbedrijf nieuw werk voor deze werknemer zoeken. Voor een werknemer is dit zowel positief als negatief. Positief omdat het zoeken naar een andere baan dus grotendeels wordt ondersteund, nadeel is dat je door een werkgever makkelijker kan worden ‘ontslagen’.

Een ander groot voordeel wanneer je als werknemer te maken krijgt met een payrolling service is dat je te maken hebt met een bedrijf dat alles af eet van arbeidsvoorwaarden, belastingen en andere administratieve kwesties. Je kunt dus altijd bij hen terecht wanneer je meer informatie wilt hebben. Daarnaast kun je vaak ook een collectieve ongevallenverzekering afsluiten, meedoen aan spaarloon en een loevensloop regeling opstarten.
Bericht delen op social media