Steeds meer vraag naar zorgmedewerkers

In de nabije toekomst dreigt er een steeds groter personeelstekort te komen in de zorgsector in Nederland. Er komt namelijk steeds meer vraag naar goed geschoold personeel, de vergrijzing van ons land speelt hier een grote rol in. Het lijkt dus ook slim om eens na te denken over een baan in de zorgsector.

Werken in de zorg levert vaak een afwisselkende en sociale baan op waarbij het ook nog eens gaat om erg belangrijk werk. Je helpt verzorgen, verplegen, ondersteunen en begeleiden van mensen die dit nodig hebben. De sector zorg en welzijn zorgt er voor dat de samenleving zo gezond en gelukkig mogelijk is en dat is erg belangrijk.

Ben jij geschikt voor de zorg?

Werken in de zorg is leuk, zeker wanneer je graag met mensen omgaat en graag actief bezig bent. De zorg biedt vele verschillende mogelijkheden zowel in functie als in tijdsindeling en werkomgeving. Natuurlijk dien je wel enkele eigenschappen te bezitten die belangrijk zijn in de zorg. Denk bijvoorbeeld aan sociaal zijn, verantwoordelijkheidsgevoel hebben, inlevingsvermogen hebben en daarnaast goed kunnen incasseren. Voor deze eigenschappen krijg je ook veel terug, denk aan waardering en respect, wie in de zorg werkt kan trots zijn op zichzelf. Natuurlijk worden leuke momenten ook afgewisseld met minder leuke momenten. Vandaar dat het incassovermogen wel groot dient te zijn.

In de zorg kun je de ene dag een engel zijn en de andere dag juist een duivel, met mensen werken in deze sector betekend nu eenmaal dat er mindere dagen tussen zitten. Dit kan erg afhankelijk zijn van je taken, de klik die je hebt met de mensen en wellicht je eigen gemoedsrust. Een andere moeilijkheid in de zorgsector is dat je goed dient te jongleren met je tijd. Vaak krijg je te maken met tijdsdruk maar het blijft natuurlijk wel belangrijk om kwaliteitsvolle zorg te leveren.

Graag werken in de zorg?

Wil je graag in de zorg werken en ben je op zoek naar vacatures zorg in jouw regio? Ga dan online eens kijken. Je hebt erg veel vacaturesites welke echt gericht zijn op vacatures en werkzoekenden in de zorg, ook op Werkvindenin.nl zal je veel tegenkomen! Natuurlijk kun je ook eens binnenlopen bij een zorgverlener bij jou in de buurt.

Bericht delen op social media