Bedrijfshulpverlening

Wanneer je ergens werkzaam bent, kan het altijd voorkomen dat de baas of werkgever op zoek is naar iemand die de bedrijfshulpverlening op zich wil nemen. In elke branche, bij elk bedrijf of organisatie is het wettelijk verplicht om mensen in dienst te hebben die BHV kunnen uitvoeren. Een werkgever kan daarom één of meerdere werknemers een BHV cursus aanbieden. Na het behalen van een BHV certificaat ben je verantwoordelijk voor de bedrijfshulpverlening binnen het bedrijf. Dit stellen werkgevers erg op prijs en ook op je CV zal een BHV certificaat zeker een pluspunt zijn.

De taken van een BHV’er bestaan uit het toepassen van levensreddende handelingen, ook weet hij/ zij precies hoe te reageren wanneer er brand is of wanneer het pand ontruimd moet worden.

BHV cursus

Er zijn verschillende aanbieders van BHV cursussen zoals bijvoorbeeld veiligheids-trainingen.nl. Wanneer je een BHV cursus bij veiligheids-trainingen.nl volgt, krijg je zowel theorie als praktijk lessen. De lessen worden in verschillende blokken onderverdeeld:

  • Levensreddende handelingen
  • Brandbestrijding
  • Communicatie
  • Alarmeren en ontruimen

Bij het volgen van een BHV Cursus bij veiligheids-trainingen.nl krijg je praktijklessen op speciaal ingerichte trainingslocaties, waarbij je levensechte situaties worden nagebootst. Bij de lessen wordt ook gebruik gemaakt van lotusslachtoffers, waardoor de cursist leert om te gaan in stressvolle situates.
Bericht delen op social media