Moeite met werk vinden? Psychotherapie kan helpen!

Word je bij een sollicitatiegesprek vaak afgewezen op je houding of gedrag en vind je het moeilijk om weer opnieuw op zoek te gaan naar werk? Waarschijnlijk heb je last van psychische klachten en neem je onbewust een negatieve houding aan tegenover anderen. Als je om die reden steeds weer wordt afgewezen bij sollicitatiegesprekken, kan het moeilijk zijn om opnieuw werk te zoeken. De afwijzingen hebben vaak nog meer stress en spanning tot gevolg, waardoor je in een vicieuze cirkel terechtkomt. Het kan dan goed zijn om psychotherapie te volgen.

Wat is psychotherapie?

Psychische klachten zijn er in allerlei vormen. Het kan zijn dat je vaak verdrietig of angstig bent als gevolg van negatieve gedachten en emoties. Ook kun je last hebben van slapeloosheid en snel geïrriteerd zijn. Uiteindelijk kunnen psychische klachten zelfs lichamelijke klachten tot gevolg hebben. Psychotherapie kan je helpen om beter om te gaan met negatieve gedachten en emoties en je gedrag te veranderen. Bij een sollicitatiegesprek zul je dan een betere houding en meer zelfvertrouwen hebben, waardoor het een stuk gemakkelijker wordt om werk te vinden. Voor psychotherapie kun je onder andere terecht bij Psychotherapie Breda of bij Psychotherapie Middelharnis.

Hoe kan EFT therapie je helpen bij het vinden van werk?

Als je een relatie hebt waarin je je niet veilig voelt, kan dit ook een negatieve invloed hebben op het vinden van werk. Je zult dan namelijk ook last hebben van stress en spanningen, waardoor je minder zelfvertrouwen hebt en je houding tegenover anderen verandert. Een relatie kan om verschillende redenen niet meer veilig voelen, zoals vreemdgaan, veel ruzies of drank- en drugsgebruik. EFT therapie staat voor Emotionally Focused Therapy en helpt jou en je partner om weer op een goede manier met elkaar te communiceren. Als je in de buurt van Breda woont, kun je deze therapie volgen bij EFT therapie Breda.

Bericht delen op social media