Eindelijk weer meer vacatures in de bouwsector

De bouwsector heeft lange tijd geleden onder de economische crisis. Toch is er nu positief nieuws te melden voor de deze branche. Uit onderzoek van Martin Hendriks waren er in het 2e kwartaal van dit jaar 14.000 vacatures beschikbaar. Dit is een ruime stijging van 6% ten opzichte van een jaar eerder in dezelfde periode.

Laag btw-tarief zorgt voor stimulans

Doordat het btw-tarief tijdelijk is verlaagt is er meer vraag in de markt om bouwklussen aan te pakken. Lange tijd werd dit uitgesteld, maar met deze maatregel zorgt dit ervoor dat consumenten toch weer gaan investeren in hun woningen. Gevolg is dat er meer arbeidskrachten nodig zijn bij bouwbedrijven.

Einde van dalende werkgelegenheid?

Van alle bedrijfstakken is de bouwsector het hardst getroffen door de economische crisis. Met een omzetverlies van 7% waren veel bouwbedrijven genoodzaakt een faillissement aan te vragen. De positieve berichten die nu in de media verschijnen zijn een lichtpuntje, maar van een definitief herstel kan nog niet worden gesproken. Het is belangrijk dat het kabinet met goede maatregelen komt, want de bouw is letterlijk de hoeksteen van onze economische samenleving.

Bronnen: Financieel Dagblad & Nu.nl
Bericht delen op social media