CV voorbeeld

cv voorbeeld

Voorbeeld cv (curriculum vitae)

Hoe ziet jouw cv eruit? Een curriculum vitae is vaak een saaie opsomming van persoonsgegevens, opleidingen en werkervaring. Wil je opvallen met je cv? Zorg dan dat je jouw cv kunt inzetten als een krachtig marketinginstrument, dat op een unieke wijze laat zien wie jij bent en wat je kwaliteiten zijn! Bekijk hier op Werkvindenin.nl het voorbeeld cv en lees onze tips voor het opstellen van jouw uniek cv.

Voorbeeld cv ter inspiratie

Het is een goed idee om eens diverse voorbeelden van cv’s te bestuderen. Het is niet de bedoeling dat je deze voorbeelden kant-en-klaar overneemt, maar analyseer ze op hun sterke en zwakke punten en doe inspiratie op. Welk cv spreekt je aan en waarom? Probeer de sterke punten op je eigen manier te integreren binnen jouw cv. Het is altijd goed om een basis cv te hebben, maar we raden je wel aan om je cv aan te passen op de functie-eisen wanneer je op een specifieke vacature reageert.

Tips voor jouw curriculum vitae

Maak het verschil door voor het opstellen van je cv eens een grondig zelfonderzoek te doen. Wie ben je, wat heb je te bieden, welke kwaliteiten heb je ontwikkeld, wat zijn je drijfveren en hoe kun je jouw persoonlijkheid omschrijven? De antwoorden op deze vragen helpen je om saaie feiten als gevolgde opleidingen en uitgevoerde functies te overstijgen en om duidelijk over te brengen waarom jij waardevol kunt zijn voor het bedrijf waar je naar een bepaalde functie solliciteert. Vertaal dit naar de bouwstenen in je cv die jij belangrijk vindt.

Zorg dat je origineel bent

Je hoeft niet voor een standaard opbouw te kiezen als personalia, opleidingen en werkervaring. Breng er meer variatie in. Denk ook eens aan interessante bouwstenen voor je cv als een profielschets, competenties, levensmotto en toekomstperspectief. Deze onderdelen geven je cv een persoonlijke touch. Ze helpen je om je te onderscheiden van andere kandidaten. Het is ook geen probleem om van het standaard saaie ontwerp van een cv af te stappen. Het voorbeeld cv dat je hier op Werkvindenin.nl kunt vinden is hier een mooi voorbeeld van.

Do’s & Don‘ts voor jouw curriculum vitae

Do’s:
[fancy_list style=”bullet_list”]

 • Cv aanpassen op vacature
  Stem de termen die je gebruikt af op de functie-eisen van de vacature.
 • Weet wat je hebt opgeschreven
  Wanneer er tijdens een sollicitatiegesprek wordt gevraagd om een specifiek onderdeel van je cv toe te lichten, dan weet je meteen waar men het over heeft.
 • Vermeld alleen relevante informatie
  Een bijbaantje van tien jaar geleden als glazenwasser kun je achterwege laten wanneer je functioneert naar een leidinggevende functie, je rol als voorzitter van een amateursportclub is wel relevant.
 • Link naar LinkedIn profiel
  Social media wordt binnen sollicitatieprocedures steeds belangrijker.

[/fancy_list]
Don‘ts:
[fancy_list style=”bullet_list”]

 • Type- en taalfouten
 • Bluffen en liegen
 • Referenties opgeven die je niet hebt ingelicht
 • Cv als bijlage in een leeg mailtje opsturen

[/fancy_list]
Bericht delen op social media

Plaats een reactie